Maak kennis met de GEMINI UP

 • Eén unit met 1 koe of 2 koeien

  De GEMINI UP is leverbaar in enkel- en dubbelbox en bestaan beide uit één unit en zijn daardoor makkelijk en snel te installeren. Er zijn nauwelijks bouwkundige aanpassingen nodig. Of de stal nu oud of nieuw is, de melkrobots kunnen nagenoeg overal neergezet worden. U heeft enkel en alleen nodig: melkleidingen, stroom, luchtleiding, water en een internetaansluiting.

 • Plug en Play

Elk systeem wordt grondig getest voor het de BouMatic fabriek verlaat. Bijgevolg kan de melkrobot, zodra deze op het melkveebedrijf geïnstalleerd is, al binnen een paar uur volledig operationeel zijn.

 • Technologie

De melkrobot van BouMatic die is ontstaat uit meer dan 80 jaar ervaring in melktechniek. Het duurzame ontwerp van de zeer koegerichte Gemini UP tilt uw melkveehouderij naar een hoger niveau, door een beter koewelzijn, hogere melkkwaliteit en een fijner leven voor uw als melkveehouder

 • Duurzaamheid

  Elke Gemini UP melkrobot is robuust gebouwd, zodat deze onder de zwaarste omstandigheden kan worden gebruikt. De hoogwaardige kwaliteit, ongecompliceerde bouw en lange levensduur is kenmerkend voor de melkrobot en zorgt voor lage onderhoudskosten. De meeste bestanddelen zijn RVS. Desgewenst kunnen de hekken ook in RVS geleverd worden.

 • Flexibiliteit

  De Gemini UP melkrobot kan desgewenst na installatie altijd in de stal of naar een andere stal verplaatst worden. Ook dan zijn er nauwelijks bouwkundige aanpassingen nodig. U heeft enkel en alleen nodig: melkleidingen, stroom, water, luchtleiding en een internetaansluiting.

 • Compact

  De bedieningsruimte van de melkrobot is geheel afgesloten en voorzien van een ventilatiesysteem. Daarmee voldoet de melkrobot aan alle gestelde eisen van zowel de overheid als melkfabrikanten. Door de overzichtelijke en ruime indeling van de techniekruimte zijn alle onderdelen eenvoudig te benaderen. Het systeem is hygiënisch, geavanceerd en compleet van afstand te bedienen via computer, smartphone en/of iPad.

 • Onderhoud

  Het ingenieus ontwikkelde systeem van de Gemini UP blinkt uit in eenvoud en degelijkheid. Door het hydraulisch systeem is de betrouwbaarheid hoog en zijn de onderhoudskosten laag. Klein onderhoud is makkelijk uit te voeren door de gebruiker, mede door de makkelijk te bereiken onderdelen, maar ook door de overzichtelijke en ruime indeling van de techniekruimte.

 • Nauwkeurige hydraulische bediening

  Door het gebruik van hydraulica voor de bediening van de robotarm verzekert u zich van een stevig apparaat met precisiebewegingen. De arm wordt bediend aan de hand van de meest geavanceerde PLC-technologie. De speenbekers worden met behulp van de recentste Time-of-flight 3D cameratechnologie aangesloten.

 • Welzijn koe

  Door het nieuwe robot melken voelt de koe zich comfortabel en blijft rustig. Doordat de robotarm de koe van achteren nadert en het melken tussen de achterbenen door gebeurt, wordt zij niet afgeleid en ervaart rust. Daarnaast heeft de koe door het open frame vrij zicht op de stal en het gevoel zich nog steeds in de kudde te bevinden. Tijdens het melken krijgt de koe krachtvoer. De combinatie van deze factoren, samen met het voormelken, bevordert een vlotte en volledige melkafgifte.

 • Routing, de Gemini UP enkel box 

  Met de Gemini UP enkel box is vrij koeverkeer realiseerbaar. Door integratie van de selectiemogelijkheden vervalt de behoefte aan extra hekwerken en poorten. De melkrobot is voorzien van in- en uitgangen aan beide zijden, waardoor koeselectie door de melkbox mogelijk is.

 • Veiligheid

  De veiligheid van de koe is volkomen gewaarborgd. Niet alleen de veiligheid van de koe staat hoog in het vaandel, maar ook die van de gebruiker en het systeem zelf. Doordat de robotarm zich achter het melkgedeelte bevindt is deze beschermd tegen beschadiging door de koe. De koe kan de melkbekers niet tot nauwelijks los trappen. Daarnaast is het bij de Gemini mogelijk om vanuit de technische ruimte een koe, indien nodig of gewenst, veilig handmatig aan te sluiten.