BouMatic Gemini UP melkrobot

Het nieuwe robotmelken: van achteren

De Gemini UP enkele box is een compacte melkrobot die met één melkstand is uitgerust. De melkrobot beschikt over een goed georganiseerde technische ruimte en een robotarm. De melkrobot met enkele box gebruikt een gepatenteerd, toonaangevend systeem binnen de sector dat een koe tussen de achterpoten melkt – comfortabel, snel en volledig. Deze unieke aanpak waarbij er tussen de achterpoten wordt gemolken, biedt directe voordelen met een optimale melkervaring voor de koe, meer veiligheid voor de eigenaar en bescherming voor het systeem zelf.

Dankzij de Gemini UP melkrobot met enkele box verloopt het melken eenvoudiger dan ooit voor koe en melkveehouder. Elke koe kan haar eigen ritme bepalen. Ze beslist zelf wanneer ze gemolken wil worden. Bij het betreden van de melkrobot wordt ze herkend door het identificatiesysteem dat bepaalt of ze gemolken moet worden of niet en hoeveel krachtvoer ze moet krijgen. De robotarm voert alle handelingen van achter uit, waarbij deze tussen de achterpoten beweegt om de uier te bereiken. Aan de hand van de meest geavanceerde cameratechnologie wordt de positie van elke speen bepaald. De robot reinigt vervolgens elke speen, bereidt deze voor en sluit de melkbekers aan.

De robotarm voert het volledige melkproces binnen de besloten technische ruimte uit. Dat proces begint met het wassen en voormelken (voorstralen) van elke speen met behulp van een specifieke voorbehandelbeker (elke speen wordt afzonderlijk gereinigd en voorgemolken). Daarna worden de melkbekers aangesloten. Als de melkbeurt voltooid is, wordt het proces afgesloten met de speenbehandeling na het melken.

Elke fase van het proces wordt doorlopend gemonitord aan de hand van sensoren en meetapparatuur. Elke afwijking binnen het proces wordt onmiddellijk en duidelijk gesignaleerd. Alle belangrijke gegevens kunnen op een smartphone of tablet (zoals een iPad) geraadpleegd worden.

Verdubbel uw voordelen met de Gemini UP robot

  • Compact
  • Flexibel
  • Welzijn van de koe
  • Eenvoudige selectie
  • Lage onderhoudskosten
  • Veiligheid
  • Hydraulisch bediend
  • BouMatic melktechnologie