BouMatic Robotics MR-D2

Revolutionair dubbelmelken

De MR-D2 (melkrobot met dubbele box) is een compacte melkrobot die met twee zij-aan-zijmelkstanden is uitgerust. De melkrobot beschikt over een goed georganiseerde technische ruimte en een robotarm. De melkrobot met dubbele box gebruikt een gepatenteerd, toonaangevend systeem binnen de sector dat twee koeien tegelijk tussen de achterpoten melkt – comfortabel, snel en volledig. Deze unieke aanpak waarbij er tussen de achterpoten wordt gemolken, biedt directe voordelen met een optimale melkervaring voor de koe, meer veiligheid voor de eigenaar en bescherming voor het systeem zelf.

Dankzij de MR-D2 melkrobot met dubbele box verloopt het melken makkelijker dan ooit voor koe en melkveehouder. Elke koe kan haar eigen ritme bepalen. Ze beslist zelf wanneer ze gemolken wil worden. Bij het betreden van de melkrobot, wordt ze herkend door het identificatiesysteem dat bepaalt of ze gemolken moet worden of niet en hoeveel krachtvoer ze moet krijgen. De robotarm voert alle handelingen van achter uit, waarbij deze tussen de achterpoten beweegt om de uier te bereiken. Aan de hand van de meest geavanceerde cameratechnologie wordt de positie van elke speen bepaald. De melkrobot reinigt vervolgens elke speen, bereidt hem voor en sluit de melkbekers aan.

De robotarm voert het volledige melkproces binnen de besloten technische ruimte uit. Dat proces begint met het wassen en voormelken (voorstralen) van elke speen met behulp van een specifieke speenvoorbereidingsbeker (elke speen wordt afzonderlijk gereinigd en voorgemolken). Daarna worden de melkbekers aangesloten. Als de melkbeurt voltooid is, wordt het proces afgesloten met de speenbehandeling na het melken.

Elke fase van het proces wordt doorlopend gemonitord aan de hand van sensoren en meetapparatuur. Elke afwijking binnen het proces wordt onmiddellijk en duidelijk gesignaleerd. Alle belangrijke gegevens kunnen op een smartphone of tablet (zoals een iPad) geraadpleegd worden.

MR_D1_cowshed_03 MR_D1_cowshed_02 MR_D1_cowshed_01